Mijn naam is Adrie Kraan (1950) en sinds jonge leeftijd is fotograferen een grote passie.

Op deze site staan selecties van mijn foto’s waarmee ik u wil meenemen naar bekende en minder bekende locaties. Hoewel mijn voorkeur uitgaat naar natuurfotografie, met name wildlife en landschap, heb ik de laatste jaren ook een interesse voor straatfotografie ontwikkeld.

Het begon op dertienjarige leeftijd met een vakantiebaan in de afdrukcentrale van kleurenfoto’s in Gouda. Door deze baan, waar ik vele zomers mijn budget mee heb aangevuld, is mijn fascinatie voor fotograferen begonnen.

Naar aanleiding van dit werk kocht ik mijn eerste camera, een Zenith 3M.

Mijn belangstelling bleef echter groeien en al snel kocht ik een betere camera en verbeterde mijn techniek.

Tot aan het digitale tijdperk ben ik in bezit geweest van een eigen zwart wit doka, waar ik menig uurtje doorbracht. Gaandeweg kreeg ik meer ervaring en ontdekte ik dat natuurfotografie mijn voorkeur had.

Met de komst van de digitale fotografie en de aanschaf van mijn eerste digitale camera, een Minolta bridge camera, is er voor mij veel veranderd. Als lid van Fotogroep Aalsmeer ben ik me intensiever bezig gaan houden met de technische aspecten. Mijn enthousiasme groeide met mijn kennis mee.

De vrijheid van het digitale fotograferen en bewerken van je eigen materiaal zorgden voor veel meer mogelijkheden. Dat, en mijn belangstelling voor wildlife en landschapsfotografie, waren de basis voor onze grote reizen.

Naast mijn lidmaatschap bij Fotogroep Aalsmeer ben ik ook lid van Fotokring Uithoorn. Door mijn aansluiting bij laatstgenoemde, ben ik tevens lid van de fotobond. Bij beide groepen heb ik een actieve deelname aan tentoonstellingen en wedstrijden.

Een solotentoonstelling had ik bij Fysio en Fitness Kudelstaart Aalsmeer, te Kudelstaart. Daar kon een selectie van mijn werken over IJsland bezichtigd worden.

Op mijn website vindt u foto’s van enkele van mijn reizen. Daarnaast presenteer ik  van oud en recent werk een aantal foto’s per onderwerp of gebeurtenis.

Uw feedback en/of reacties stel ik erg op prijs, u kunt hiervoor het contactformulier gebruiken.

Uitrusting:

Olympus  OM-D E-M5 Mark III

Panasonic 8-18mm F2.8-4.0

Olympus 12-40mm F2.8 PRO

Olympus 40-150mm F2.8 PRO

Panasonic 100-400mm F4.0-6.3

Olympus 60mm F2.8 macro

Panasonic 20mm F1.7 II

Olympus 15 mm F1.7

Olympus 45 mm F 1.8